• XXIV Małopolski Konkurs Szkół Gastronomicznych – #SmakEstetykaKreatywność
          • XXIV Małopolski Konkurs Szkół Gastronomicznych – #SmakEstetykaKreatywność

            29. 3. 2023

            V dňoch 2. - 4. marca 2023 sme sa zúčastnili súťaže, Malopolski Konkurs Szkol Gastronomicznych v Krakowe. Súťaže sa zúčastnila žiačka Barbora Pribulová za odbor cukrár. Celkovo sa súťaže zúčastnilo 16 družstiev z európskych gastro škôl. Prvé miesto získala škola z Bratislavy.  Druhé miesto získala žiačka našej školy Barbora Pribulová v  kategórii cukrár s témou mini dezerty a biskupský chlebík. Barborke blahoželáme!​​​​​​III.C Barbora Pribulová – súťažiaca v kategórii cukrár: 

            Moje pocity zo súťaže v Poľsku sú veľmi dobré. Som rada, že som sa mohla zúčastniť takejto súťaže, do ktoré sa zapojila naša škola. Aj napriek veľkému počtu súťažiacich z rôznych krajín som sa umiestnila na 2. mieste, čo ma veľmi potešilo a posunulo ma to ďalej. Získala som ďalšie skúsenosťami. Napriek dostatočnému času, kedy sme mali 3 hodiny na zhotovenie svojich výrobkov tam menší stres bol. Ale to nevadí, myslím si, že to je úplne v poriadku a patrí to k tomu. Ďakujem za možnosť súťažiť.

            Dňa 3. – 5. marca 2023  sme sa zúčastnili súťaže v Poľskom Krakowe - XXIV Małopolski Contest  of  Gastronomic Schools  v kategórii  Kuchár.

            Témou súťaže bolo vykosťovanie zajaca a príprava predjedál zo zajačieho mäsa. Našu školu reprezentoval žiak 3.B Dominik Paliha pod vedením MOV Novickej. Dominik  pripravil predjedlo pod názvom  Zajačie variácie /zajačie roládu a zajačiu terinku/ s krupotom,   glazurovaným  romanescom a  Cabernet omáčkou.

            Po náročnom trojhodinovom výkone získal cenu za kreativitu. Blahoželáme.

            3.B Diminik Paliha – súťažiaci v kategórii kuchár napísal:

            Po mesačnej príprave, tréningoch som sa rozhodol zúčastniť súťaže. Bolo to pre mňa náročne lebo som bol prvýkrát.  V deň súťaže - príprava pracoviska, zoznámenie sa s porotou, so súťažiacimi, s prostredím kuchyne, no už toto bol zážitok a veľký stres. Porciovanie zajaca mi išlo od ruky aj príprava rolády,  no pri príprave zajačej teriny sa mi nedarilo dobre rozmixovať faš s ponorným mixérom, ktorý bol slabý. Tam som tratil cenné minúty,  začal som byť nervózny. Bol som vykoľajený,  ale svoju prácu som dokončil. Mal som zmiešane pocity aj zlosť. Ale pri vyhodnotení, kde som získal ohodnotenie za kreativitu /diplom a vecnú cenu/ som sa upokojil a bol som šťastný a odhodlaný ísť súťažiť aj na budúce. Bola to pre mňa obrovská skúsenosť nielen odbornej stránke. Treba to zažiť.

            Ďakujem za možnosť zúčastniť sa takejto súťaže.

            MOV

            fotoalbum