• NIE DROGÁM 2019
          • NIE DROGÁM 2019

            20. 11. 2019

            Dňa 8.novembra 2019 organizovalo ABC – Centrum voľného času súťažno – zábavné podujatie pre SŠ pod názvom NIE DROGÁM 2019. Na tomto podujatí sa zúčastnila aj naša škola, ktorá vybojovala v skupine šiestich SŠ bronzové umiestnenie. Súťažilo sa v troch disciplínach: 1. Heslo, 2. Cestovanie v čase, 3. Hokejové majstrovstvá sveta.
            D.Výrostko
            fotoalbum 

        • podnikanie nepodnikanie
          • podnikanie nepodnikanie

            12. 11. 2019

            Prešov 25. 10. 2019  - IV. C, II. C, 8. 11. 2019 – II. A sa dozvedeli, že dobrých nápadov nikdy nie je dosť.  Projekt Rozbehni sa! ich oslovil a s nadšením sledovali, či rozhodovali o podnikateľských  aktivitách mladého Adama. Rozvíjať  podnikateľské zručnosti, nápady, testovať ich skôr ako sa budú realizovať  sme sa rozhodli v spolupráci s ROZBEHNI SA! Pri stretnutiach s našimi žiakmi, veríme, že aj budúcimi podnikateľmi sme si vysvetlili ako „pracovať“ s nápadom, ako si stanoviť ciele, aký je význam akčného plánu. Veríme, že idú po správnej ceste a nájdu svoj cieľ.
                                                                                                                                   palce im držia j. turzová a z. sarnecká
            fotoalbum

        • Európsky týždeň odborných zručností v Ruskom centre
          • Európsky týždeň odborných zručností v Ruskom centre

            11. 11. 2019

            Európsky týždeň odborných zručností v Ruskom centre

            Počas Európskeho týždňa odborných zručností žiaci 2.A a 2.B triedy navštívili v rámci hodiny ruského jazyka Ruské centrum na Inštitúte rusistiky PU v Prešove. Vzhľadom na to, že žiaci študujú gastronómiu v odbore kuchár, boli pre nich pripravené prezentácie tradičnej ruskej kuchyne. Pri samovare so šálkou čaju sa žiaci dozvedeli o typických ruských jedlách a naučili sa recept na varenie boršču.
            Na záver pracovníčka Ruského centra pripravila zaujímavý kvíz vo forme hádaniek. Touto návštevou si žiaci rozšírili svoje vedomosti o ruskej gastronómii.

            Mgr. Bednáriková
            fotoalbum

        • Európsky týždeň zručností
          • Európsky týždeň zručností

            11. 11. 2019

            4. ročník Európskeho týždňa odborných zručností
            V triede II.AD sme na hodine  účtovníctva precvičovali  svoje odborné zručnosti  tak, že sme vyhotovili reálne účtovné doklady v softvéri Alfa plus. Vyhotoveniu predchádzalo precvičenie obstarania a zaradenia dlhodobého majetku do užívania. Konkrétnym výstupom bolo vytlačenie karty dlhodobého majetku a zaraďovacieho protokolu.
            Ing. Monika Balogová
            fotoalbum

        • Európsky týždeň zručností
          • Európsky týždeň zručností

            11. 11. 2019

            4. ročník Európskeho týždňa odborných zručnosti
            S triedou II.A  sme si preverili naše zručnosti prípravou výborného ovocného a zeleninového šalátu. Keďže sa práve učíme o ovocí a zelenine, spestrili sme si jednu vyučovaciu hodinu aj takto.  Dievčatá a chlapci si urobili nákup surovín, spracovali ich a namiešali šaláty.  Všetkým chutilo.
            Ing. Monika Balogová
            fotoalbum 

        • Európsky týždeň zručností
          • Európsky týždeň zručností

            11. 11. 2019

            IV.C v rámci týždňa Európskych zručnosti.

            Hodina Ekonomiky a získavania zručností na on-line finančných a ekonomických kalkulačkách.
            Študenti sa oboznámili s možnosťou využitia v reálnom živote – mzdových, úverových, hypotekárnych, leasingových, pracovných, dovolenkových a iných kalkulačiek. Zistili, že ide o skvelú  pomôcku pri riešení rôznych životných situácii v oblasti ekonomicko-finančnej - kontrola výplatnej pásky, rýchly prepočet v oblasti stavebného sporenia, výpočet pomernej časti dovolenky,  výhodný leasing pri kúpe auta a pod.
            Ing. M. Toporová
             fotoalbum 


             

        • Európsky týždeň  odborných zručnosti
          • Európsky týždeň  odborných zručnosti

            7. 11. 2019


            Európsky týždeň  odborných zručnosti  2019 a pracovisko pracovníkov marketingu -  Hypermarket Tesco.

            Čo sme urobili tento týždeň naviac? Tretiaci predviedli prvákom, ako sa z  obyčajných plienok  šikovnosťou a zručnosťou dá vytvoriť  darček pre bábätko – plienková torta. Postup im ukázala tretiačka Karolínka, ktorá takúto tortu už pripravovala.  Pri práci  jej prváci pomohli narolkovať plienky, naskladať ich na seba a naviazať sukničku. Výsledok nás všetkých potešil. Pozrite sa! Malý „fotorecept“  prikladáme.

            Gajdošová Mária, majsterka OV
            fotoalbum 
             

        • UNIVERZITNÝ DEŇ VEDY, TECHNIKY A UMENIA
          • UNIVERZITNÝ DEŇ VEDY, TECHNIKY A UMENIA

            6. 11. 2019

            V rámci celoslovenskej akcie: Dni vedy a techniky 2019 ktorý organizuje Prešovská univerzita v spolupráci so ZOC MAX Prešov, sa dňa 6.11 zúčastnili  študenti prvého ročníka odboru Hygiena potravín akcie „UNIVERZITNÝ DEŇ VEDY, TECHNIKY A UMENIA“, zameranej na celkový prehľad možnosti štúdia na Prešovskej univerzite.

            Študenti mali možnosť nahliadnuť do študijného zamerania odborov jednotlivých fakúlt Prešovskej univerzity, dozvedieť sa množstvo užitočných informácií a následne ich aplikovať. V rámci jednotlivých stanovíšť sa dozvedeli rôzne zaujímavosti o ľudskom tele, sledovali ukážky imobilizačných techník, skúsili si resuscitáciu dieťaťa a dospelého, volili správny postup prvej pomoci pri dusení a dopravných nehodách. Študenti sa do týchto činností aktívne zapájali, diskutovali s odborníkmi a odniesli si cenné a praktické rady, ktoré istotne zužitkujú vo svoj prospech.

            Mgr. Čurlejová
             fotoalbum

        • Exkurzia vo Viničkách
          • Exkurzia vo Viničkách

            6. 11. 2019

            Exkurzia vo Viničkách...

            ... cieľom exkurzie bolo nenásilným spôsobom sa dozvedieť o význame Tokajskej oblasti, jej odrôd a spôsobov pestovania viniča, ako aj detailný náhľad do zberu hrozna a cibéb a samotnej výroby tokajského vína. Exkurziu sme zavŕšili degustáciou 8 druhov vína od Furmintu, Lipoviny a Žltého muškátu cez 3. až 6. putňové vína. Na zdravie!
            fotoalbum

        •  Európsky týždeň odborných zručností
          • Európsky týždeň odborných zručností

            4. 11. 2019

             

            V rámci Európskeho týždňa odborných zručností prebiehajú počas hodín administratívy a korešpondencie a techniky administratívy triedne súťaže v písaní na počítači desaťprstovou hmatovou metódou so zreteľom na presnosť písania.
            Súťažné texty sú písané v programe All Ten Fingers a víťazmi sa stávajú žiaci s najmenším počtom chýb v zadanom texte. Najväčšou odmenou pre víťazov je uznanie spolužiakov a ohodnotenie textu známkou „výborný“.
            Vo fotogalérii je zaznamenaná súťaž žiakov II. B triedy, ktorá prebiehala v pondelok počas 3. vyučovacej hodiny v m. č. 44. Víťazmi v tejto triede sa stali s totožným počtom chýb žiaci Smolková Petra a Fiľakovský Lukáš.

            Prešov 4. novembra 2019

                                                                                                          Ing. Ingrid Dzurjová

                                                                                                             vyučujúca ADK

            Fotoalbum